Åbergsleden 6 i Boden – nybyggt 2017

 

Åbergsleden 6, Boden

Tro det eller ej men detta hus är byggt 2017 i Boden. Se det inhuggna byggåret i bilden. Byggkostnaden var 45 miljoner SEK och inuti finns 19 hyreslägenheter till en skälig hyra.

Huset ersätter en äldre nedbrunnen byggnad, men är en total nykonstruktion från grunden. Då bygget har visat sig vara en succé kommer en liknande uppföras precis intill.

Trapphus

 

Interiör

 

Digitalt tittöga entrédörr

 

Mer info och fler bilder finns på Wiksténs hemsida.

Mer information och en bild på den gamla byggnaden som brann ner. Den hade en våning mindre: Bakgrunden är att det tidigare stod en gammal officersbostad på platsen vilken brann ner. Wiksténs fastigheter var i grund och botten tvungen till att bygga upp en motsvarighet på platsen. Det har de nu gjort, vilket bevisar två saker: dels har det gått att göra (PEAB var byggarna), dels har de gjort det på ett sätt som går runt ekonomiskt (Wiksténs är en privat hyresvärd). Wiksténs fastigheter kommer av den anledningen bygga ytterligare ett hus i samma stil bredvid det första.

 

På Åbergsleden 4 kommer en snarlik bygnad att uppföras. Väl tilltagen takhöjd på ca 2,7 m. Beräknat inflyttningsdatum är 1 juni 2018.

 

Se även denna artikel från Norbottens Kuriren: http://www.kuriren.nu/nyheter/nu-bygger-wikstns-ett-hus-till-for-kon-ar-kvar-nm4533629.aspx

 

Please follow and like us:
Facebook
Instagram
YouTube
RSS

One Reply to “Åbergsleden 6 i Boden – nybyggt 2017”

  1. Nu ska man väl inte utmana ödet med någon kritik, men om jag ändå ska göra det tycker jag det här i och för sig välkomna bygget illustrerar en del av vad arkitekterna har att ta igen efter det långa estetiska uppehållet: proportionerings- och detaljeringskonsterna. Jämför fönstrens placeringen och proportionerna mellan dem och karmar i det gamla och det nya huset.

    Samma disharmoni och hårda platthet som i det halvhjärtade återknytandet till en del traditioner som man kunde se här i landet under 80-90-talen (var det väl). Litet mindre av den här, men ännu kan eller vågar man inte ta ut svängarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.