Åbergsleden 6 i Boden – nybyggt 2017

 

Åbergsleden 6, Boden

Tro det eller ej men detta hus är byggt 2017 i Boden. Se det inhuggna byggåret i bilden. Byggkostnaden var 45 miljoner SEK och inuti finns 19 hyreslägenheter till en skälig hyra.

Huset ersätter en äldre nedbrunnen byggnad, men är en total nykonstruktion från grunden. Då bygget har visat sig vara en succé kommer en liknande uppföras precis intill.

Trapphus

 

Interiör

 

Digitalt tittöga entrédörr

 

Mer info och fler bilder finns på Wiksténs hemsida.

Mer information och en bild på den gamla byggnaden som brann ner. Den hade en våning mindre: Bakgrunden är att det tidigare stod en gammal officersbostad på platsen vilken brann ner. Wiksténs fastigheter var i grund och botten tvungen till att bygga upp en motsvarighet på platsen. Det har de nu gjort, vilket bevisar två saker: dels har det gått att göra (PEAB var byggarna), dels har de gjort det på ett sätt som går runt ekonomiskt (Wiksténs är en privat hyresvärd). Wiksténs fastigheter kommer av den anledningen bygga ytterligare ett hus i samma stil bredvid det första.

 

På Åbergsleden 4 kommer en snarlik bygnad att uppföras. Väl tilltagen takhöjd på ca 2,7 m. Beräknat inflyttningsdatum är 1 juni 2018.

 

Se även denna artikel från Norbottens Kuriren: http://www.kuriren.nu/nyheter/nu-bygger-wikstns-ett-hus-till-for-kon-ar-kvar-nm4533629.aspx

 

Please follow and like us:
Facebook
Instagram
YouTube
RSS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *