Vilken av de nya universitetsbyggnaderna är svensk?

11056621_1701621950049267_4367577851735195704_n

Arkitekturupproret presenterar två nya universitetsbyggnader. En är amerikansk och en är svensk. Kan du gissa vilken som är den svenska?

Svår fråga…

I USA räknas det som modernt att bygga universitet i klassisk tradition. Nya “Stephen F. & Camilla T. Brauer Hall” är bara en av många nya byggnader i klassisk tradition på Washington University in St. Louis. Här är det inte humaniora utan fakulteten för “Energy, Environmental & Chemical Engineering” som fått sig en ny byggnad genom en generös donation från paret Brauer. Arkitektfirma är RMJM http://www.rmjm.com/ och byggnaden stod färdig 2010. Byggnaden är för övrigt miljöcertifierad http://news.wustl.edu/news/Pages/21165.aspx.

Detta inlägg har tidigare publicerats på Arkitekturupprorets Facebooksida av Edvard Erik Persson

Klicka här för att ta del av Arkitekturupprorets flöde av inlägg och diskussioner på Facebook

Klicka här för at komma till Facebookgruppen Nyproduktion i klassisk tradition

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
YouTube
YouTube
RSS
EMAIL
LINKEDIN

Ett svar på ”Vilken av de nya universitetsbyggnaderna är svensk?”

  1. Underbart att se att det finns nyproducerat som är så vackert! Fantastiskt! Avskyr den Svenska nyproduktionen som är lådor i glas och betong. Fruktansvärt förfulande och miljöförstörande byggnader.Är rädd att det kommer att bli en hel del sådana hus nu som byggs, när byggandet kommer igång. Det behövs ju bostäder, mycket bostäder! Men mera vackra hus vill jag se. Går det att göra kostnadseffektivt och energi och miljöanpassat för framtiden ? Kan de i Tyskland, Polen, USA med flera platser så borde väl vi i Sverige också kunna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.