Prisbelönt nyproducerat flerfamiljshus i Washington

Nybyggda Butterfield House i Washington
Nybyggda Butterfield House i Washington

Vill du diskutera detta inlägg så har det fått en egen tråd i vår Facebookgrupp: Klicka här för att se

 

Prisbelönt nyproducerat flerfamiljshus i Washington

I Washington finns det flera arkitektfirmor som bygger i klassisk tradition. När en gammal bensinstation revs för att ge plats åt bostäder beställdes harmonisk nyproduktion i klassisk tradition. Den prisbelönta arkitektfirman SGA Companies (http://www.sgacos.com/) anlitades och resultatet är inspirerat av stilen “gothic revival”.

Här ser ni projektbeskrivningen för Butterfield House
Här ser ni projektbeskrivningen för Butterfield House

 

Flerfamiljshuset som kallas för Butterfield house blev färdigt 2008 och lägenheterna såldes slut på några dagar. 2009 tilldelades byggnaden priset “Brick In Architecture Awards Best-In-Class” vilket är ett av USAs många prestigefulla arkitekturpriser.

 

Pennsylvania Avenue 3 där det nybyggda huset ligger har vy mot Capitolium
Pennsylvania Avenue 3 där det nybyggda huset ligger har vy mot Capitolium

 

VILL DU SE MER AV ARKITEKTURUPPRORET?
Du vet väl att vi är som allra aktivast på Facebook?
Besök vår aktiva Facebookgrupp här.

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
YouTube
YouTube
RSS
EMAIL
LINKEDIN

3 svar på ”Prisbelönt nyproducerat flerfamiljshus i Washington”

  1. Nu börjar det bli väldigt tröttsamt att “2010-talets rysligaste rivning. Hur Fojab förstörde ett helt kvarter i Kristianstad.” fortfarande är den senaste nyheten! Kom med ett nåt inlägg nån gång, snälla!

    1. Vi som arbetar med detta är ytterst få och gör detta på vår obetalda fritid. Huvudfokus under sommaren har varit de lokala omröstningarna om vackraste byggnad samt andra aktiviteter offline. Så du får ge dig till tåls tills vi har tid att skriva eller delta i våra grupper på Facebook där det är mer kontinuerlig aktivitet och där man själv kan vara aktiv.

      Mvh,
      Admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.