Nybyggt och vackert i Düsseldorf

Här på bloggen har vi tidigare publicerat flera exempel på lyckade nybyggen i tyska städer, framförallt i Berlin och Hamburg. Här har vi ett exempel från Düsseldorf. 

“Haus Berengar” har ritats av Ralf Schmitz och Rhode, Kellermann, Wawrowsky (RKW Arkitektur +) och stod färdigt 2011. Absolut något för svenska städer att låta sig inspireras av och ta efter. Byggnaden skulle ganska lätt kunna modifieras så att man får lokaler i bottenplanet.

Haus Berengar, Düsseldorf (Ralf Schmitz och RKW Arkitektur +, 2011)


Samtidigt i Sverige…

Västra Varvsgatan i Malmö, på första parkett med utsikt mot Öresund: punkthus i miljonprogramstil med synliga skarvar mellan betongelementen

Byggnaden i Düsseldorf har tidigare publicerats av Michael Diamant på Facebooksidan Nyproduktion i klassisk tradition

För fler exempel på vackra nybyggda hus se Facebookgrupperna
Nyproduktion i klassisk tradition
Arkitekturupproret – Det finns alternativ till fyrkantiga lådor

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
YouTube
YouTube
RSS
EMAIL
LINKEDIN

3 svar på ”Nybyggt och vackert i Düsseldorf”

  1. Så underbart vackert i Düsseldorff!
    Jag tvingas personligen att leva med utsikten över det fruktansvärt fula hus som också visas (i Väsyra Hamnen i Malmö). Det är skandal och oerhört deprimerande att behöva se denna fula, omålade betongklump varje morgon då man rullar upp gardinen! (Husen är vita på ema sidan, men tyvärr har jag oturen att behöva skåda in i den sida som är rå betong….Fasansfullt!

  2. Befria våra svenska arkitekter från tvånget att vara så “moderna” med ett formspråk som lika gärna kunde tas fram av första bästa ingenjör eller byggmästare.
    Får arkitekterna i dag inte lära sig något om den kultur de lever i, se exempel på framstående arkitektur, lära sig något om dem de bygger för. Man undrar verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.