Sommarskola i klassisk arkitektur 2018

Är du arkitekt och vill lära dig att rita klassiskt? Nu finns chansen att lära sig av de allra bästa när världseliten kommer till Sverige under fyra veckor. Sommarskolan arrangeras dessutom i vackra Engelsbergs Bruk som är klassat som ett världsarv av Unseco. 

Kursen arrangeras på Engelsbergs Herrgård, som är en del av Engelsbergs Bruk.

Trots att undersökningar visar att de allra flesta föredrar klassisk arkitektur så är det väldigt få arkitekter som behärskar ämnet. Ax:son Johnson-stiftelsen försöker nu ändra på det genom att hålla en sommarskola på Engelsbergs Bruk utanför Fagersta. Den främsta expertisen från hela världen samlas för att lära upp en ny generation arkitekter.

Kursen genomförs i samarbete med Traditional Network for Traditional Building, Architecture & Urbanism (INTBAU). Praktiska och teoretiska kurser varvas med diskussioner och debatt. Alla deltagare skapar egna designförslag utifrån sina lärdomar och observationer.

Arkitekturupproret skrev om kursen redan när den hölls 2016 och förra året gjorde tidningen Arkitekten ett reportage där de bland annat intervjuade flera elever och personer bakom projektet.

Sommarkursen har en egen hemsida med adressen http://engelsberg.intbau.org/. Där kan du läsa mer om utbildningen och även få information om hur du anmäler dig.

Bild på de elever som deltog 2017.
Bild på de elever som deltog 2017.

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
YouTube
YouTube
RSS
EMAIL
LINKEDIN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.