Arkitekturupproret startar lokala grupper

Kristianstads rådhuskvarter förstördes å2013.
Kristianstads rådhuskvarter förstördes år 2013.

Nu startar Arkitekturupproret nya Facebookgrupper för lokal aktivism.

Vi börjar med några av de större städerna och regionerna (Göteborg, Lund, Malmö, Jönköping, Linköping, Norrköping, Norrland, Skåne, Stockholm, Uppsala, Värmland) och fyller på vartefter efterfrågan på nya grupper växer. Se Arkitekturupproret på Facebook för komplett lista. Om inte din stad eller region finns med och du önskar en sådan grupp (och vill vara med och driva den) är du välkommen att kontakta oss.

Hjälp oss att stoppa all ny mardrömslik arkitektur.
Hjälp oss att stoppa all ny mardrömslik arkitektur

Det börjar bli bråttom nu. I denna nya byggboom ploppar de gråtrista lådorna, de färgglada leksaksklossarna och de monstruösa galenskraporna upp som svampar ur jorden. Denna trend måste vändas mot något vackrare och mer människovänligt innan vi fått de sista intakta äldre stadsdelarna förstörda av spektakulära parasiter och ett nytt miljonprogram för att göra ännu fler generationer deprimerade och alienerade.

Kom med och engagera dig på lokal nivå! Vi behöver medlemmar som kan hjälpa till att driva grupperna, granska översiktsplaner och detaljplaner, skriva debattartiklar, lobba politiker, stadsarkitekter och byggherrar, fota, göra videor, skapa och dela ut flygblad, göra lokala opinionsundersökningar, organisera manifestationer mm. Alla kan säkert bidra med något.

Vi behöver även donationer samt fler medlemmar i föreningen och i fb-grupperna. Ju fler vi blir, desto mer kan vi påverka och vända trenden mot vackrare nybyggen och bevarande av vårt gemensamma kulturarv.

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
YouTube
YouTube
RSS
EMAIL
LINKEDIN

Författare: Inger Nordangård

Färgsättare, f.d. sekreterare i föreningen Arkitekturupproret

4 svar på ”Arkitekturupproret startar lokala grupper”

 1. Varför representeras Värmland av en liten by och Norrland av en enslig skogstjärn? Samma gamla ensidiga bild?

 2. Lokalgrupperna startades i all hast och vi hade inte så mycket tid att lägga på att hitta optimala bilder utan tog bara något som kom upp vid googling. Lokalgrupper för städer är det mycket lättare för då tar man en vy från den staden. Men hur representerar man ett helt län eller storregion i bild? Kom gärna med förslag på bättre bild så kan vi byta ut den.

 3. Hej
  Jag har en fråga ang tävlingen om den vackraste staden.
  Har röstat med hur ser jag att min röst gått iväg ?
  Vill kolla på mig själv plus en kompis.
  Hittar ingen annan adress att maila till

 4. Gick du med i fb-gruppen Arkitekturupproret och röstade? Då bör du i omröstningstråden se en ruta som är ikryssad vid den stad som du röstat på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.