Två sommarkurser i traditionell arkitektur i Portugal och Sverige

Nu kan man ansöka till sommarkurs i traditionell arkitektur i Marvão, Portugal. Man måste inte vara arkitekt eller arkitektstuderande för att ansöka men ett krav är goda kunskaper i engelska och teckning. Kursen kommer bl a innefatta att åka runt och titta på, mäta och rita av traditionell arkitektur på plats. Avgiften är subvensionerad och kostar 320 euro för två veckor – vilket inkluderar undervisning, boende, måltider och lokala transporter. Senaste anmälningsdag är 4 maj.

Bild på de elever som deltog 2017.
Framtida arkitekter från 2017 när en liknande utbildning hölls i Sverige.

“Local traditional urbanism, architecture and building details will be studied in order to create a preservation and new traditional building manual for the area. Hand drawing and measuring buildings will be the main activity to be developed each day. Experts in local vernacular architecture and building techniques will be lecturing on diverse related topics. There will be trips around this region and some workshops and building sites will be visited too”.

Vackra Marvão i Portugal.
Kom till vackra Marvão i Portugal och lär er rita vackert.

Mer information på INTBAUs hemsida
Anmälan här: Marvão Traditional Architecture Summer School 2018

INTBAU håller också en utbildning i Sverige
Klicka här för mer information. (eget inlägg) Nu finns chansen att lära sig av de allra bästa när världseliten kommer till Sverige under fyra veckor. Sommarskolan arrangeras dessutom i vackra Engelsbergs Bruk som är klassat som ett världsarv av Unesco. Trots att undersökningar visar att de allra flesta föredrar klassisk arkitektur så är det väldigt få arkitekter som behärskar ämnet. Ax:son Johnson-stiftelsen försöker nu ändra på det genom att hålla en sommarskola på Engelsbergs Bruk utanför Fagersta. Den främsta expertisen från hela världen samlas för att lära upp en ny generation arkitekter.

Vackra Marvão i Portugal.
Kom till vackra Marvão i Portugal och lär er rita vackert.

 

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
YouTube
YouTube
RSS
EMAIL
LINKEDIN

Författare: Inger Nordangård

Färgsättare, f.d. sekreterare i föreningen Arkitekturupproret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.