Vacker lådfri nyproduktion i New York

Nybyggt townhouse i Brooklyn.
Nybygga townhouses i Brooklyn

Modernister älskar att prata om New York. I Malmö kallas de senaste lådorna för “Malmhattan” och arkitekterna i Stockholm marknadsför nästan allt de ritar som “New York-inspirerat”. Eftersom New York så ofta förekommer i svensk stadsbyggnadsdebatt är det viktigt att belysa hur det egentligen byggs “over there”. Det är nämligen så att det i dagsläget byggs en hel del nya klassiska byggnader i New York, allt från skyskrapor till stadsradhus och offentliga byggnader som bibliotek och skolor. Den här länken visar några exempel på nya skyskrapor i klassisk tradition. För inte så länge sedan berättade vi om ett nyligen uppfört och prisbelönt flerfamiljshus i klassisk tradition. Vår facebookgrupp är dessutom full med många exempel på att New York väldigt sällan numera bygger tråklådor på svenskt vis. I New York ligger också huvudkontoret till en av världens främsta klassiska arkitektfirmor, Robert A.M. Stern Architects LLP. New Yorks invånare omfamnar inte varenda nytt föreslaget höghus och det finns regler att förhålla sig till precis som i Stockholm. Med detta sagt kommer här ännu ett av dessa underbara townhouse-projekt, denna gång från Brooklyn med sju stycken nya stadsradhus på 345-353 State Street. Projektet kallas “Seven Boerum Hill Townhouses” och de stod färdiga 2014 på en tidigare ödetomt. Stilen är Neo-Georgian och arkitekten heter Steven F. Levine. Här följder fler bilder:

Ett vackert nybyggt townhouse i New York.
Vackra nybyggda townhouses i New York
Ett vackert nybyggt townhouse i New York.
Vackra nybyggda townhouses i New York
Arkitekten har t.om brytt sig om den baksida som endast de boende har tillgång till.
Gårdssidan på nybyggda townhouses i New York
Runda former tar genast bort den tråkiga lådeffekten.
Rundade former tar genast bort den tråkiga lådeffekten

VILL DU SE MER AV ARKITEKTURUPPRORET?
Du vet väl att vi är som allra aktivast på Facebook
Besök vår aktiva Facebookgrupp här

Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
YouTube
YouTube
RSS
EMAIL
LINKEDIN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.