Rösta – Vilka är Sveriges fulaste byggnader genom tiderna?


Folkrörelsen Arkitekturupproret med 43 000 medlemmar röstade 2017 fram Sveriges vackraste stad och år 2018 Sveriges fulaste stad. 2019 röstade vi fram Sveriges vackraste byggnader genom tiderna. Då blir det väl ganska naturligt att göra tvärtom i år? Nu fortsätter vi med våra populära omröstningar om fint och fult i våra städer och ber det svenska folket att denna gång utse Sveriges fulaste byggnad genom tiderna. Omröstningarna kommer att pågå under hela 2020 och ett startdatum för finalen kommer senare under året. Självklart går skönhet att mätas. Arkitekterna brukar hävda att smak inte går att mäta, men klicka här för att se hur arkitekterna själva bor. Syns en tendens? Vi har ju dessutom tidigare visat er hur just omröstningar visar folkets favoritsmak.

Vilken är Sveriges fulaste byggnad?
Vilken är Sveriges fulaste byggnad?

En komplicerad tävling

Arkitekturupproret föredrar att publicera bilder på vackra byggnader, men våra medlemmar är alldeles för nyfikna och krävde att vi inte bara röstade fram Sveriges vackraste byggnad utan också dess fulaste. Vi ville helst undvika att hålla en negativ tävling, men när vi frågade våra medlemmar svarade hela 80 % att de vill att vi röstar fram Sveriges fulaste byggnad. Trots allt är det nyttigt att få siffror på vad det svenska folket anser vara vacker respektive ful arkitektur. Då Sverige innehåller många byggnader måste ett rättvist urval göras. Våra omröstningar pågår alltid på Facebook (klicka för lista över grupper) och deras röstningsfunktion tillåter endast 100 alternativ. För att alla medborgare ska känna sig nöjda med urvalet har vi startat 22 deltävlingar efter städer och regioner/landskap. Detta ger 2200 potentiella byggnader. Toppen från dessa deltävlingar går till Sverigefinalen. I finalen kommer Stockholm få bidra med 5-10 byggnader och därefter plockar vi ett urval på 2-5 byggnader från varje svensk storstad följt av 1-2 byggnader från de mindre städerna/tätorterna enligt deltävlingarna för deras regioner/landskap. Detta blogginlägg har utökats efter hand att vi startade fler deltävlingar precis som vi gjorde förra året när vi röstade fram Sveriges vackraste byggnader.

Finns Sveriges fulaste byggnad i Stockholm?
Finns Sveriges fulaste byggnad i Stockholm?

Var röstar man?

Via länkarna nedanför. Varje stad / landskap i Sverige har en egen deltävling där vem som helst kan rösta. Sverigefinalen där vi listar de 100 främsta tävlingsbidragen från deltävlingarna kommer inte starta förrän efter sommaren. Först måste vi göra vårt urval och samla röster i deltävlingarna i våra 22 lokalgrupper på Facebook. Vänligen gå in och rösta i nedanstående deltävlingar. Medlemskap i dessa facebookgrupper krävs för att rösta, men om ni inte vill kvarstå som medlem kan ni gå ur gruppen igen efter ert klick. Rösten räknas ändå. Om du inte kan bestämma dig för bara en byggnad så går det som vanligt bra att klicka på flera alternativ.

Här listas de 22 deltävlingarna. Den högra länken är en direktlänk till tävlingen.
1. Stockholms Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen)
2. Göteborgs Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen)
3. Malmös Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen)
4. Helsingborgs Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen)
5. Västerås Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen)
6. Örebros Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen)
7. Uppsalas Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen)
8. Lunds Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen)
9. Norrköpings Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen)
10. Linköpings Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen)
11. Borås Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen)
12. Sundsvalls Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen)
13. Gotlands Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen) Visby samt hela ön.
14. Dalarnas Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen) Falun, Avesta, Borlänge, Mora mfl.
15. Blekinges Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen) Karlskrona, Karlshamn, Ronneby mfl.
16. Skånes Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen) De mindre städerna Landskrona, Ystad, Kristianstad, Ängelholm mfl. Storstäderna har egna deltävlingar.
17. Värmlands Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen) Karlstad, Karlskoga, Arvika mfl.
18. Smålands Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen) Växjö, Jönköping, Kalmar, Ljungby mfl.
19. Norrlands Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen) Umeå, Luleå, Gävle, Kiruna mfl.
20. Hallands Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen) Halmstad, Varberg, Falkenberg mfl.
21. Västra Götalands Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen) De mindre städerna Trollhättan, Uddevalla, Skara mfl. Storstäderna Göteborg och Borås har egna deltävlingar.
22. Mellansveriges Arkitekturuppror (direktlänk till tävlingen) Ett slutgiltigt uppsamlingsheat för mindre städer såsom Södertälje, Söderköping, Strängnäs, Norrtälje, Köping osv, dvs städer i Närke, Södermanland, Uppland, Västmanland och Östergötland. Storstäderna Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping och Norrköping har egna deltävlingar.

Finns Sveriges fulaste byggnad i Göteborg?
Finns Sveriges fulaste byggnad i Göteborg?

Mindre städer och orter glöms inte bort

De städer som ännu saknar egna lokala facebookgrupper får sina bidrag framröstade i samlingsgrupper som t.ex. Skånes Arkitekturuppror, Smålands Arkitekturuppror, Norrlands Arkitekturuppror och så vidare. Vi kommer att dammsuga hela Sverige på fula byggnader och vi glömmer inte mindre orter som Oxelösund, Karlskoga, Piteå, Hässleholm eller Gällivare o.s.v. Oroa er inte, för vi tar alltid våra tävlingar och omröstningar på största allvar.

Finns Sveriges fulaste byggnad i Malmö?
Finns Sveriges fulaste byggnad i Malmö?

Självklart tillåts alla stilar att tävla

Arkitekturupproret är inte emot att så kallad modernistisk arkitektur byggs. Vi är för en blandad stad och vårt mål är att få se en mer varierad stad där både gamla hus, betonglådor, nya stilar och ny klassiskt inspirerad arkitektur har sin plats. Klicka här för att läsa svaret på de vanligaste fördomarna om Arkitekturupproret. Till skillnad från t.ex. branschorganisationen Sveriges Arkitekters smakmonopol som bara tillåter en enda arkitektonisk stil, så vill vi se alla möjliga stilar enligt regeln “Bygg det folk vill ha”. En undersökning visar att 77 procent av människorna föredrar nyproduktion enligt klassisk tradition. En nyare undersökning visar istället att 84 % föredrar nyproduktion i klassisk tradition. Det betyder att endast 16 procent föredrar den stil som idag kallas modernism eller lådmodernism, d.v.s. fyrkantiga lådor i glas och betong. När vi höll tävlingen om Sveriges vackraste byggnad lät vi därför paxa 16 platser åt modernistiska byggnader. Ni får rösta precis på vad ni vill också i år och om inga äldre hus når finalen kanske vi får kvotera in några sådana för att blidka Sveriges Arkitekter.

Resultatet just nu – Bilder på toppen i våra 22 deltävlingar

Resultatet nedanför är uppdaterat 2020-06-12. Nedanstående lista uppdateras med fler bilder efter hand att deltävlingarna pågår.

1. Stockholm (klicka för att gå med och rösta i Stockholms Arkitekturuppror)

Just nu leder Arkitekturhögskolan Stockholms deltävling och kan därmed räknas som Stockholms fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Stockholms deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Arkitekturhögskolan i Stockholm Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Arkitekturhögskolan i Stockholm Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Stockholm Waterfront Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Stockholm Waterfront Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Garnisonen i Stockholm Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Garnisonen i Stockholm Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Svenska Filminstitutet i Stockholm Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Svenska Filminstitutet i Stockholm Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Norra Tornen i Stockholm Sveriges fulaste byggnader genom tiderna?
Är Norra Tornen i Stockholm Sveriges fulaste byggnader genom tiderna?

2. Göteborg (klicka för att gå med och rösta i Göteborgs Arkitekturuppror)

Just nu leder Världskulturmuseet Göteborgs deltävling och kan därmed räknas som Göteborgs fulaste byggnad.. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Göteborgs deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Världskulturmuseet i Göteborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Gert Wingårdhs Världskulturmuseum i Göteborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Nordstan i Göteborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Nordstan i Göteborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Nya Regionens hus i Göteborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Nya Regionens hus i Göteborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Scandic Europa i Göteborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Scandic Europa i Göteborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Brf Viva i Göteborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Brf Viva i Göteborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

3. Malmö (klicka för att gå med och rösta i Malmös Arkitekturuppror)

Just nu leder Coroli City-komplexet Malmös deltävling och kan därmed räknas som Malmös fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Malmös deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Före och efter. Är dagens Caroli City-komplex i Malmö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Före och efter. Är dagens Caroli City-komplex i Malmö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Caroli i Malmö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Caroli i Malmö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Åhléns i Malmö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Åhléns i Malmö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Kvarteret Menved i Malmö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Kvarteret Menved i Malmö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Entré Malmö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Entré Malmö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är parasiten på hamnkontoret med namnet Urbana Hängsel i Malmö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är parasiten på hamnkontoret med namnet “Urbana Hängsel” i Malmö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

4. Uppsala (klicka för att gå med och rösta i Uppsalas Arkitekturuppror)

Just nu leder Sivia torg-komplexet Uppsalas deltävling och kan därmed räknas som Uppsalas fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Uppsalas deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Sivia torg i Uppsala Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Sivia torg i Uppsala Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Göteborgs nation i Uppsala Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Göteborgs nation i Uppsala Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Segerstedthuset i Uppsala Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Segerstedthuset i Uppsala Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Masmästarens byggnad på gågatan Svartbäcksgatan i Uppsala Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Masmästarens byggnad på gågatan Svartbäcksgatan i Uppsala Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

5. Västerås (klicka för att gå med och rösta i Västerås Arkitekturuppror)

Just nu leder gallerian Igor (f.d. Domus) Västerås deltävling och kan därmed räknas som Västerås fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Västerås deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Igor (f.d. Domus) Västerås fulaste byggnad genom tiderna?
Är Igor (f.d. Domus) i Västerås Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är gallerian Punkt i Åhléns Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är gallerian Punkt i Västerås Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Bjurhovda centrum i Västerås Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Bjurhovda centrum i Västerås Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Sigma i Västerås Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Sigma i Västerås Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

6. Örebro (klicka för att gå med och rösta i Örebros Arkitekturuppror)

Just nu leder Krämaren Örebros deltävling och kan därmed räknas som Örebros fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Örebros deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Krämaren Örebros fulaste byggnad genom tiderna?
Är Krämaren i Örebro Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är kulturhuset i Örebro Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är kulturhuset i Örebro Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Rättscentrumbyggnaden i Örebro Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Rättscentrumbyggnaden i Örebro Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

7. Helsingborg (klicka för att gå med och rösta i Helsingborgs Arkitekturuppror)

Just nu leder Skandinaviska bankens palats Helsingborgs deltävling och kan därmed räknas som Helsingborgs fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Helsingborgs deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Skandinaviska bankens palats (även kallat SEB-huset eller Lindahl-huset) i Helsingborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Skandinaviska bankens palats (även kallat SEB-huset eller Lindahl-huset) i Helsingborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Skandiahuset på Drottninggatan i Helsingborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Skandiahuset på Drottninggatan i Helsingborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Allmänna Brands kontorshus i Helsingborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Allmänna Brands kontorshus i Helsingborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Gamla stadshuset (Najaden) i Helsingborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Gamla stadshuset (Najaden) i Helsingborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

8. Lund (klicka för att gå med och rösta i Lunds Arkitekturuppror)

Just nu leder domkyrkoforum Lunds deltävling och kan därmed räknas som Lunds fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Lunds deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är domkyrkoforum i Lund Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är domkyrkoforum i Lund Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Malmborgshuset i Lund Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Malmborgshuset i Lund Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Din Sko-huset i Lund Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Din Sko-huset i Lund Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Arenatoppen i Lund Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Arenatoppen i Lund Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

9. Linköping (klicka för att gå med och rösta i Linköpings Arkitekturuppror)

Just nu leder Åhléns Linköpings deltävling och kan därmed räknas som Linköpings fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Linköpings deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Åhléns i Linköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Åhléns i Linköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Kvarteret Castellum i Linköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Kvarteret Castellum i Linköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Campus Valla i Linköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Campus Valla i Linköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är det bruna huset i Linköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är det bruna huset i Linköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

10. Norrköping (klicka för att gå med och rösta i Norrköpings Arkitekturuppror)

Just nu leder stadsbiblioteket Norrköpings deltävling och kan därmed räknas som Norrköpings fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Norrköpings deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är stadsbiblioteket i Norrköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är stadsbiblioteket i Norrköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Presidenten i Norrköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Presidenten i Norrköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är galleria Domino, (fd Domus) i Norrköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är galleria Domino, (fd Domus) i Norrköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

11. Borås (klicka för att gå med och rösta i Borås Arkitekturuppror)

Just nu leder polishuset Borås deltävling och kan därmed räknas som Borås fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Borås deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är polishuset i Borås Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är polishuset i Borås Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Gina Tricot i Borås Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Gert Wingårdhs Gina Tricot i Borås Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Gert Wingårdhs "Orangeriet" i Borås Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Gert Wingårdhs “Orangeriet” i Borås Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

12. Sundsvall (klicka för att gå med och rösta i Sundsvalls Arkitekturuppror)

Just nu leder skatteskrapan Sundsvalls deltävling och kan därmed räknas som Sundsvalls fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Sundsvalls deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är skatteskrapan i Sundsvall Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är skatteskrapan i Sundsvall Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är In-Gallerian (Åhlens-huset) i Sundsvall Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är In-Gallerian (Åhlens-huset) i Sundsvall Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är kommunhuset i Sundsvall Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är kommunhuset i Sundsvall Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

13. Dalarna (klicka för att gå med och rösta i Dalarnas Arkitekturuppror)

Tävlingen gäller hela Dalarna med fokus på Falun, Borlänge, Ludvika, Mora och Avesta. Just nu leder Grand Hotel i Falun Dalarnas deltävling och kan därmed räknas som både Faluns fulaste byggnad och Dalarnas fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Dalarnas deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Grand Hotel i Falun Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Grand Hotel i Falun Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Mediehuset i Falun Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Mediehuset i Falun Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Scandic Hotel i Borlänge Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Scandic Hotel i Borlänge Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Aaltohuset i Avesta Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Aaltohuset i Avesta Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

14. Blekinge (klicka för att gå med och rösta i Blekinges Arkitekturuppror)

Tävlingen gäller hela Blekinge med fokus på Karlskrona, Ronneby, Karlshamn och Sölvesborg. Just nu leder Åhléns (f.d EPA) i Karlskrona Blekinges deltävling och kan därmed räknas som både Karlskronas fulaste byggnad och Blekinges fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Blekinges deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Åhléns (f.d EPA) i Karlskrona Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Åhléns (f.d EPA) i Karlskrona Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Gallerian Diamanten i Ronneby Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Gallerian Diamanten i Ronneby Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Hotel Scandic i Karlskrona Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Hotel Scandic i Karlskrona Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Flaggen (f.d Domus) i Karlshamn Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Flaggen (f.d Domus) i Karlshamn Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är varuhuset Schack Matt (gamla Domus) i Sölvesborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är varuhuset Schack Matt (gamla Domus) i Sölvesborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

15. Visby (klicka för att gå med och rösta i Gotlands Arkitekturuppror)

Just nu leder Åhléns (f.d EPA) i Visby Gotlands deltävling och kan därmed räknas som Visbys och Gotlands fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Gotlands deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Clarion Hotels nya rostlåda på Strandgatan i Visby Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Clarion Hotels nya rostlåda på Strandgatan i Visby Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Länsförsäkringar i Visby Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Länsförsäkringar i Visby Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

16. Skånes småstäder (klicka för att gå med och rösta i Skånes Arkitekturuppror)

Tävlingen gäller endast Skånes småstäder. De större städerna Malmö, Helsingborg och Lund har egna deltävlingar (se länkar ovanför). I denna deltävling röstar vi istället gemensamt fram byggnader i Skånes mindre städer och tätorter såsom Kristianstad, Landskrona, Åhus, Eslöv, Kävlinge, Simrishamn, Ystad, Svedala, Skurup, Hörby, Skanör Falsterbo, Trelleborg, Tomelilla, Hässleholm, Höör, Ängelholm, Båstad, Perstorp, Klippan, Höganäs, Lomma, Vellinge osv. Just nu leder Galleria Boulevard i Kristianstad Skånes deltävling och kan därmed räknas som både Skånes fulaste byggnad och Kristianstads fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Skånes deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Galleria Boulevard i Kristianstad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Galleria Boulevard i Kristianstad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är före detta Åhléns i Trelleborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är före detta Åhléns i Trelleborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Townhouse Japan i Landskrona Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Townhouse Japan i Landskrona Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Kv. Viljan 11 på Silogatan 8 i Sjöbo Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Kv. Viljan 11 på Silogatan 8 i Sjöbo Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Arenan i Ystad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Arenan i Ystad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

17. Värmland (klicka för att gå med och rösta i Värmlands Arkitekturuppror)

Tävlingen gäller hela Värmland med fokus på Karlstad, Kristinehamn, Arvika, Filipstad, Säffle, Hagfors, Sunne, Grums, Kil, Storfors, Karlskoga osv. Just nu leder Gallerian Kulan i Karlskoga Värmlands deltävling och kan därmed räknas både som Värmlands fulaste byggnad och Karlskogas fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Värmlands deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Brutalisthuset på Storgatan, (tidigare EPA) i Arvika Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Brutalisthuset på Storgatan, (tidigare EPA) i Arvika Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Åhléns i Karlstad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Åhléns i Karlstad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är stadsbiblioteket i Karlstad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är stadsbiblioteket i Karlstad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är MSB-huset i Karlstad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är MSB-huset i Karlstad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Gallerian Kulan i Karlskoga Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Gallerian Kulan i Karlskoga Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Polishuset i Sunne Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Polishuset i Sunne Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Lyrans köpcentrum i Kristinehamn Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Lyrans köpcentrum i Kristinehamn Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

18. Småland (klicka för att gå med och rösta Smålands Arkitekturuppror)

Tävlingen gäller hela Småland med fokus på Jönköping, Kalmar, Växjö, Vimmerby, Västervik, Värnamo, Oskarshamn, Nässjö, Ljungby, Tranås, Vetlanda, Eksjö, Älmhult, Alvesta, Gislaved osv. Just nu leder Teknikum i Växjö Smålands deltävling och kan därmed räknas både som Smålands fulaste byggnad och Växjös fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Smålands deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Teknikum i Växjö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Teknikum i Växjö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Hotel Terazza i Ljungby Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Hotel Terazza i Ljungby Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Solsidan i Huskvarna Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? (Foto: Jönköpings-Posten)
Är Gallerian (Gamla Epa) i Oskarshamn Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

Är Gallerian (Gamla Epa) i Oskarshamn Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Friskishuset i Jönköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Friskishuset i Jönköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är konsthallen i Kalmar Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är konsthallen i Kalmar Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Tullporten Galleria i Västervik Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Tullporten Galleria i Västervik Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är stadshuset i Vetlanda Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är stadshuset i Vetlanda Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är kommunhuset i Alvesta Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är kommunhuset i Alvesta Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är f.d stadsarkitekten Lennart Grandelius nya låda i gamla staden i Eksjö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är f.d stadsarkitekten Lennart Grandelius nya låda i gamla staden i Eksjö Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

19. Norrland (klicka för att gå med och rösta i Norrlands Arkitekturuppror)

Tävlingen gäller hela Norrland med fokus på meå, Gävle, Östersund, Luleå, Skellefteå, Örnsköldsvik, Kramfors, Gällivare, Bollnäs, Haparanda, Boden, Härnösand, Kiruna, Hudiksvall, Sollefteå osv. Just nu leder kyrkan i Haparanda Norrlands deltävling och kan därmed räknas både som Norrlands fulaste byggnad och Haparandas fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Norrlands deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Haparanda kyrka Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Haparanda kyrka Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Domus i Bollnäs Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Domus i Bollnäs Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är kommunhuset i Boden Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är kommunhuset i Boden Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är kulturhuset Väven i Umeå Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är kulturhuset Väven i Umeå Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Ting-1 i Örnsköldsvik Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Ting-1 i Örnsköldsvik Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är parkeringshuset Stadsberget i Piteå Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är parkeringshuset Stadsberget i Piteå Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är tillbyggnaden till stadshotellet i Hudiksvall Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är tillbyggnaden till stadshotellet i Hudiksvall Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är gallerian Smedjan i Luleå Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är gallerian Smedjan i Luleå Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Quality stadshotell i Skellefteå Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Quality stadshotell i Skellefteå Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är polishuset i Gävle Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är polishuset i Gävle Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Clarion Hotel Grand i Östersund Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Clarion Hotel Grand i Östersund Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är landstinget i Härnösand Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är landstinget i Härnösand Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

20. Halland (klicka för att gå med och rösta i Hallands Arkitekturuppror)

Tävlingen gäller hela Halland med fokus på Halmstad, Varberg, Falkenberg, Laholm och Kungsbacka. Just nu leder Rådhuset i Halmstad Hallands deltävling och kan därmed räknas både som Hallands fulaste byggnad och Halmstads fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till Hallands deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är plåtkyrkan i Halmstad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är plåtkyrkan i Halmstad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Spiranhuset i Falkenberg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Spiranhuset i Falkenberg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är gamla polishuset i Laholm Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är gamla polishuset i Laholm Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är betonglådan på Kungsgatan i Varberg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är betonglådan på Kungsgatan i Varberg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är det nya badhuset i Kungsbacka Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är det nya badhuset i Kungsbacka Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
År rådhuset i Halmstad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
År rådhuset i Halmstad Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

21. Västra Götaland (klicka för att gå med och rösta i Västra Götalands Arkitekturuppror)

Tävlingen gäller endast Västra Götalands småstäder. De större städerna Göteborg och Borås har egna deltävlingar (se länkar ovanför). I denna deltävling röstar vi istället gemensamt fram byggnader i Västra Götalands mindre städer och tätorter såsom Uddevalla, Skara, Skövde, Marstrand, Hjo, Lysekil, Vänersborg, Lidköping, Mariestad, Ulricehamn, Alingsås, Falköping, Trollhättan, Mölndal, Mölnlycke, Kungälv, Åmål, Strömstad osv. Just nu leder Galleria Gallionen i Uddevalla Västra Götalands deltävling och kan därmed räknas som både Västra Götalands fulaste byggnad och Uddevallas fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till västra Götalands deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Galleria Gallionen i Uddevalla Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Galleria Gallionen i Uddevalla Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Huvudnässkolans aula i Vänersborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Huvudnässkolans aula i Vänersborg Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är kommunhuset i Partille Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är kommunhuset i Partille Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Vasaportens P-hus i Skövde Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Vasaportens P-hus i Skövde Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Centrumhuset i Lysekil Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Centrumhuset i Lysekil Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

22. Mellansverige (klicka för att gå med och rösta i Mellansveriges Arkitekturuppror)

Tävlingen gäller endast MellanSveriges småstäder. De större städerna Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping och Norrköping har egna deltävlingar (se länkar ovanför). I denna deltävling röstar vi istället gemensamt fram byggnader i MellanSveriges mindre städer och tätorter såsom Södertälje, Söderköping, Strängnäs, Norrtälje, Enköping, Arboga, Askersund, Lindesberg, Torshälla, Trosa, Nora, Flen, Vadstena, Motala, Mariefred, Sundbyberg, Oxelösund, Vaxholm, Nyköping, Eskilstuna, Sigtuna, Köping osv, dvs städer i Närke, Södermanland, Uppland, Västmanland och Östergötland. osv. Just nu leder Folkets Hus i Köping MellanSveriges deltävling och kan därmed räknas som både MellanSveriges fulaste byggnad och Köpings fulaste byggnad. Är den också Sveriges fulaste byggnad genom tiderna? Vi behöver din röst. Klicka här för en direktlänk till MellanSveriges deltävling. De övriga bilderna visar de byggnader som låg i toppen i skrivande stund.

Är Folkets Hus i Köping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Folkets Hus i Köping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är biblioteket i Kumla Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är biblioteket i Kumla Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Pausgallerian i Enköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Pausgallerian i Enköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är stadshuset i Nyköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är stadshuset i Nyköping Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är stadshuset i Solna Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är stadshuset i Solna Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Södertäljes tingshus (nya rådhuset) Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är Södertäljes tingshus (nya rådhuset) Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är cityhuset i Motala Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?
Är cityhuset i Motala Sveriges fulaste byggnad genom tiderna?

Byggnader från dessa städer/orter får delta

Nedanför listar vi Sveriges alla städer/orter som deltar i tävlingen. Detta är en lista över de städer i Sverige som var stadskommuner under perioden 1863–1971 och ytterligare några innan dess som hade stadsprivilegier men förlorade dessa innan 1862 års kommunalförordningar trädde i kraft. Dessutom noteras orter som tilldelades stadsprivilegier men av olika orsaker aldrig etablerades som stad. Listan rensas dock på några irrelevanta orter, Lödöse existerar t.ex. inte längre (källa Wikipedia):

Alingsås, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Alvesta, se Smålands Arkitekturuppror
Arboga, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Arvika, se Värmlands Arkitekturuppror
Askersund, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Avesta, se Dalarnas Arkitekturuppror
Boden, se Norrlands Arkitekturuppror
Bollnäs, se Norrlands Arkitekturuppror
Borgholm, se Smålands Arkitekturuppror
Borlänge, se Dalarnas Arkitekturuppror
Borås, se Borås Arkitekturuppror
Båstad, se Skånes Arkitekturuppror
Eksjö, se Smålands Arkitekturuppror
Enköping, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Eskilstuna, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Eslöv, se Skånes Arkitekturuppror
Fagersta, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Falkenberg, se Hallands Arkitekturuppror
Falköping, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Falun, se Dalarnas Arkitekturuppror
Filipstad, se Värmlands Arkitekturuppror
Flen, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Gislaved, se Smålands Arkitekturuppror
Gränna, se Smålands Arkitekturuppror
Gävle, se Norrlands Arkitekturuppror
Göteborg, se Göteborgs Arkitekturuppror
Hagfors, se Värmlands Arkitekturuppror
Halmstad, se Hallands Arkitekturuppror
Haparanda, se Norrlands Arkitekturuppror
Hedemora, se Dalarnas Arkitekturuppror
Helsingborg, se Helsingborgs Arkitekturuppror
Hjo, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Hudiksvall, se Norrlands Arkitekturuppror
Huskvarna, se Smålands Arkitekturuppror
Härnösand, se Norrlands Arkitekturuppror
Hässleholm, se Skånes Arkitekturuppror
Höganäs, se Skånes Arkitekturuppror
Jönköping, se Smålands Arkitekturuppror
Kalmar, se Smålands Arkitekturuppror
Karlshamn, se Blekinges Arkitekturuppror
Karlskoga, se se Värmlands Arkitekturuppror
Karlskrona, se Blekinges Arkitekturuppror
Karlstad, se Värmlands Arkitekturuppror
Katrineholm, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Kil, se Värmlands Arkitekturuppror
Kiruna, se Norrlands Arkitekturuppror
Kramfors, se Norrlands Arkitekturuppror
Kristianstad, se Skånes Arkitekturuppror
Kristinehamn, se Värmlands Arkitekturuppror
Kumla, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Kungsbacka, se Hallands Arkitekturuppror
Kungälv, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Köping, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Laholm se Hallands Arkitekturuppror
Landskrona, se Helsingborgs Arkitekturuppror
Leksand, se Dalarnas Arkitekturuppror
Lidingö, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Lidköping, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Lindesberg, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Linköping, se Linköpings Arkitekturuppror
Ljungby, se Smålands Arkitekturuppror
Lomma, se Skånes Arkitekturuppror
Ludvika, se se Dalarnas Arkitekturuppror
Luleå, se Norrlands Arkitekturuppror
Lund, se Lunds Arkitekturuppror
Lycksele, se Norrlands Arkitekturuppror
Lysekil, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Malmö, se Malmös Arkitekturuppror
Mariefred, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Mariestad, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Marstrand, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Mjölby, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Mora, se Dalarnas Arkitekturuppror
Motala, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Mölndal, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Mönsterås, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Nacka, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Nora, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Norrköping, se Norrköpings Arkitekturuppror
Norrtälje, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Nybro, se Smålands Arkitekturuppror
Nyköping, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Nynäshamn, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Nässjö, se Smålands Arkitekturuppror
Orsa, se Dalarnas Arkitekturuppror
Oskarshamn, se Smålands Arkitekturuppror
Oxelösund, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Piteå, se Norrlands Arkitekturuppror
Ronneby, se Blekinges Arkitekturuppror
Sala, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Sandviken, se Norrlands Arkitekturuppror
Sigtuna, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Simrishamn, se Skånes Arkitekturuppror
Skanör med Falsterbo, se Skånes Arkitekturuppror
Skara, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Skellefteå, se Norrlands Arkitekturuppror
Skänninge, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Skövde, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Sollefteå, se Norrlands Arkitekturuppror
Solna, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Stockholm, se Stockholms Arkitekturuppror
Strängnäs, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Strömstad, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Sundbyberg, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Sunne, se Värmlands Arkitekturuppror
Sundsvall se Sundsvalls Arkitekturuppror
Säffle, se Värmlands Arkitekturuppror
Säter, se Dalarnas Arkitekturuppror
Sävsjö, se Smålands Arkitekturuppror
Söderhamn, se Norrlands Arkitekturuppror
Söderköping, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Södertälje, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Sölvesborg, se Blekinges Arkitekturuppror
Tidaholm, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Torshälla, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Tranås, se Smålands Arkitekturuppror
Trelleborg, se Skånes Arkitekturuppror
Trollhättan, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Trosa, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Uddevalla, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Ulricehamn, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Umeå, se Norrlands Arkitekturuppror
Uppsala, se Uppsalas Arkitekturuppror
Vadstena, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Vansbro, se Dalarnas Arkitekturuppror
Varberg, se Hallands Arkitekturuppror
Vaxholm, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Vetlanda, se Smålands Arkitekturuppror
Vimmerby, se Smålands Arkitekturuppror
Visby, se Gotlands Arkitekturuppror
Vänersborg, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Värnamo, se Smålands Arkitekturuppror
Västerik, se Smålands Arkitekturuppror
Västerås, se Västerås Arkitekturuppror
Växjö, se Smålands Arkitekturuppror
Ystad, se Skånes Arkitekturuppror
Åhus, se Skånes Arkitekturuppror
Åmål, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Älvdalen, se Dalarnas Arkitekturuppror
Älmhult, se Smålands Arkitekturuppror
Älvsborg, se Västra Götalands Arkitekturuppror
Ängelholm, se Skånes Arkitekturuppror
Örebro, se Örebros Arkitekturuppror
Öregrund, se Mellansveriges Arkitekturuppror
Örnsköldsvik, se Norrlands Arkitekturuppror
Östersund, se Norrlands Arkitekturuppror
Östhammar, se Mellansveriges Arkitekturuppror

KOM IHÅG! Det är inte dyrare att bygga vackert.

I vilken stad finns Sveriges fulaste byggnad?
I vilken stad finns Sveriges fulaste byggnad?
Please follow and like us:
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
YouTube
YouTube
RSS
EMAIL
LINKEDIN

7 Replies to “Rösta – Vilka är Sveriges fulaste byggnader genom tiderna?”

  1. Måste rätta litet……Blekinge, nr 14, har en bild på Flaggen. Denna byggnad har aldrig varit Domus. Byggdes på 70-talet som en galleria. Gamla Domusfastigheten ligger på en helt annan gata och är ombyggd till galleria idag.

  2. Svårt att välja det finns så mycket nya fula byggnader, man undviker ju dessa miljöer,så mycket man kan. hela 1:a långgatan i Gbg är ett exempel sen finns Nordostpassagen mm. Ingen turistar ju bland dessa anskrämliga byggnader, folk som kan söker sig till gamla stadsdelar, små välbevarade landsortsmiljöer. Eller åker till vackra platser runt om i Världen ex Sicilien. Så även arkitekterna som ritar allt detta fula, vill inte heller bo eller vistas i dessa hemska miljöer!

  3. Världskulturmuseet i Göteborg har ritats av Cécile Brisac och Edgar Gonzalez, inte Gert Wingårdh.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.